ikon WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

PercumaVersi 2.24.11.12
4.2(190M)2024-05-18
Aplikasi Dipercayai
Versi sebelumnya

Ciri Utama WhatsApp Messenger

Perihalan aplikasi:

Aplikasi komunikasi yang lengkap dan percuma ini telah mendapat populariti di seluruh dunia dan telah menjadi bentuk komunikasi utama untuk jutaan orang, meninggalkan panggilan tradisional dan hampir membawa kepada kepupusan penghantaran SMS.

Fungsi:

Pengguna boleh bersembang, hantar video, imej dan nota audio kepada kenalan termasuk nombor antarabangsa, tanpa sebarang caj tambahan, menyesuaikan aplikasi dan terima pemberitahuan apabila mesej masuk. Pengguna juga boleh gunakan ciri "Status" untuk berkongsi momen harian.

Cara menggunakannya:

Pengguna perlu masukkan nombor telefon bimbit dan ikuti tutorial pemasangan untuk bermula. WhatsApp akan mengintegrasikan kenalan yang disimpan pada telefon anda. Tab "Status" membolehkan pengguna siarkan video, imej atau mesej teks yang dapat dilihat oleh kenalan selama 24 jam.

Bahasa:

Tersedia dalam 44 bahasa, termasuk bahasa Malaysia, Inggeris dan Indonesia.

Cadangan:

Ideal untuk mereka yang ingin berkomunikasi tanpa had secara percuma sama ada untuk kegunaan peribadi atau tujuan perniagaan.

Platform:

Google Play, iOS Store.

Saiz:

53 MB

Sistem Operasi:

Android

Pembangun:

WhatsApp Inc. berpusat di Amerika Syarikat - One of the most prominent developers on Google Play.

Cadangan:

Kandungan sesuai untuk semua peringkat umur.

Harga:

Beberapa naik taraf adalah berbayar. Percuma

Syarat pemasangan:

Sekurang-kurangnya 53 MB ruang memori kosong dan Android 2.1 atau lebih tinggi.

Penilaian:

1 Aplikasi paling popular App TERATAS dalam kategori WhatsApp Messenger.

Kedudukan:

1 Aplikasi Paling Banyak Dimuat Turun TERATAS dalam kategori WhatsApp Messenger.

Muat turun pilihan:

Soalan Lazim WhatsApp Messenger

Bagaimana untuk memuat naik mesej WhatsApp ke telefon baharu?

Sandarkan sembang pada telefon lama anda. Hanya pergi ke Tetapan > Sembang > Sandaran Sembang di WhatsApp. Kemudian klik Sandaran. Nyahpasang WhatsApp dan pasang pada telefon baharu anda. Pindahkan sandaran dalam Google Drive ke telefon baharu dengan mengetik Pulihkan. Nombor telefon anda mestilah sama dengan akaun Google anda pada telefon lama dan baharu.

Bagaimana untuk berkongsi lokasi di WhatsApp?

Buka WhatsApp, sembang dengan orang yang anda ingin kongsi lokasi anda, klik ikon klip kertas dalam bar sembang dan pilih pilihan Lokasi. Kemudian, pilih pilihan lokasi yang ingin anda kongsikan dan klik Serah untuk menghantar lokasi tersebut.

Mengapa WhatsApp tidak berfungsi?

Semak sambungan Internet anda, mulakan semula peranti anda, kemas kini aplikasi dan kosongkan cache untuk menyelesaikan masalah yang mungkin berlaku.

Bagaimana untuk menyekat kenalan di WhatsApp?

Cari kenalan WhatsApp yang anda ingin sekat, kemudian tekan dan tahan nama kenalan itu sehingga menu timbul muncul di skrin dan anda perlu pilih pilihan "Sekat Kenalan".

Bagaimana untuk menyekat seseorang di whatsapp?

Buka WhatsApp dan sembang dengan orang yang anda mahu sekat, klik pada nama atau foto profil mereka, pilih pilihan "Sekat kenalan" dan sahkan tindakan anda.

Bagaimana untuk membaca mesej yang dipadam dalam whatsapp?

Sekiranya penerima mesej anda memadamkan mesej, dan anda masih mempunyai sandaran, maka anda perlu memasang semula aplikasi, selepas itu aplikasi pemesejan akan menawarkan peluang standard untuk pulih daripada awan, dan jika anda memilihnya, anda akan mendapat akses kepada mesej yang dipadam.

Apa yang boleh saya gunakan selain WhatsApp?

Selain WhatsApp, anda boleh menggunakan aplikasi pemesejan segera seperti Telegram, Signal, Bip, Viber, Line, yang mempunyai ciri yang serupa.

Bagaimana untuk menambah kenalan baharu di WhatsApp?

Buka WhatsApp dan pergi ke tab "Sembang" , pilih pilihan "Sembang Baharu" - "Kenalan Baharu", masukkan nama kenalan dan nombor telefon dan klik "Simpan".

Adakah WhatsApp memberitahu anda tentang tangkap skrin?

Tidak, WhatsApp tidak memberitahu pengguna apabila seseorang mengambil tangkap skrin sembang atau perbualan. Walau bagaimanapun, jika anda mengambil tangkap skrin mesej menghilang atau media dalam sembang, WhatsApp akan menghantar mesej memberitahu pengirim tentang tangkap skrin.

Adakah WhatsApp memaparkan nombor telefon saya?

Pengguna lain akan dapat melihat nombor telefon anda di WhatsApp jika terdapat dalam senarai kenalan mereka.

Adakah berbahaya untuk membuka mesej daripada pengirim yang tidak dikenali di WhatsApp?

Membuka mesej daripada pengirim yang tidak dikenali di WhatsApp boleh berbahaya kerana ia mungkin mengandungi pautan hasad, virus dan perisian hasad lain yang boleh menjejaskan keselamatan peranti anda dan data peribadi anda.

Bagaimana membuka WhatsApp dari komputer?

Untuk menggunakan WhatsApp pada komputer Windows, cuma muat turun versi Desktop WhatsApp. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan versi Web WhatsApp dari pelayar anda.

Bagaimana untuk mengemas kini WhatsApp?

Pergi ke Google Play, cari WhatsApp dan klik pada butang Kemas Kini jika tersedia. Tunggu kemas kini WhatsApp untuk memuat turun dan memasang secara automatik.

Bagaimana untuk memasang sandaran WhatsApp?

Anda boleh pulihkan sandaran WhatsApp daripada Google Drive atau sandaran tempatan. Hanya pergi ke Tetapan > Sembang > Sandaran Sembang. Kemudia klik Sandaran. Sandaran tempatan disimpan dalam folder Pangkalan Data WhatsApp sebagai msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12. Pasang semula WhatsApp. Pulihkan sandaran sembang apabila digesa semasa persediaan.

Penerangan pembangun

Adakah anda menyukai WhatsApp Messenger?

775 Undi / 750 Suka

POSITIF tentang WhatsApp Messenger

Segerakkan pengguna lain dalam senarai kenalan anda secara automatik.
Cara cepat dan praktikal untuk berkomunikasi secara percuma.
Boleh sembang grup.
Ringan dan guna sedikit ruang peranti.
Boleh kongsi mesej teks, foto, video, bunyi, kenalan dan juga lokasi anda menggunakan GPS.

Berita Android Terkini
Lihat lagi

Cara Menghantar Mesej kepada Berbilang Kenalan di WhatsApp
WhatsApp adalah pilihan kita untuk komunikasi harian. WhatsApp membolehkan komunikasi segera dengan rakan dan rakan sekerja.
Baca lanjut
Cara Mendapatkan Kod Pengesahan WhatsApp Melalui E-mel
Hari ini, WhatsApp telah menjadi sebahagian daripada komunikasi harian kita. Tetapi apa yang berlaku apabila anda perlu
Baca lanjut
Cara Menghantar Mesej Tanpa Nama di WhatsApp
Privasi dan anonimiti dalam komunikasi digital semakin dicari oleh ramai orang. WhatsApp, platform pesanan yang digunakan
Baca lanjut
Cara Memindahkan Sembang WhatsApp ke Telegram pada Android
WhatsApp dan Telegram adalah dua aplikasi pemesejan paling popular di dunia. Walaupun kedua-duanya mempunyai ciri dan kekuatan
Baca lanjut
Cara Pin Mesej di WhatsApp
WhatsApp ialah aplikasi pemesejan popular yang digunakan oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia. Dengan pelbagai ciri sedia
Baca lanjut